2012. március 24., szombat

Áprilisi MNG Extra - tánccal, zenével!


Április első péntekén ismét MNG Extra:
este tíz óráig kiállítások, tárlatvezetések, kriptalátogatás, koncert, táncelőadás, kreatív műhely, mesesarok és gyermekmegőrző várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galériában!

KONCERT
20 órától kezdődik a Szervánszky vonósnégyes szalonkoncertje
A Szervánszky Quartet tagjai: Stefkó Mihály; Laskay Zsuzsa; Krenedits Katalin; valamint a névadó leszármazottja, a Tokióban született, Londonban és Budapesten tanult Szervánszky Natasha.
A 100 esztendeje született magyar zeneszerző, Szervánszky Endre nevét viselő Szervánszky vonósnégyes, a Weiner Leó Kamarazenei Verseny győztese (Budapest, 2010), valamint a brno-i Leoš Janáček Nemzetközi Verseny harmadik díjasa (2010).
A Crescendo Nyári Akadémiát szervező Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány 2012 januárjától magyar és határon túli fiatal művészeket mutat be új koncertsorozatai folyamán. A fellépők a 2004 óta megrendezésre kerülő Crescendo Nyári Akadémia résztvevői közül kaptak felkérést, műsoruk barokk, klasszikus és romantikus szerzők művei közül válogatott népszerű darabok.
Program:
J. S. Bach: Die Kunst der Fuge 1., 9., 11. fúga
L. van Beethoven: C-moll vonósnégyes op. 18. 2., 4. tétel
R. Schumann: A-dúr vonósnégyes op. 41. 1 - 2. tétel
C. Debussy: G-moll vonósnégyes 1 - 2. tétel 
TÁRLATVEZETÉSEK - találkozási pont: C épület, földszint
18 órától: Vallási tematika Ferenczy Károly művészetében18 órától:  Rippl-Rónai - Művek régi gyűjtők kezéből
18.30-tól, 19 órától, valamint 21 órától:  Hősök, királyok, szentek. Történelmünk képei és emlékei 19.15-től: angol nyelvű tárlatvezetés
18.30-tól,valamint 20.30-tól: Gyertyafényes tárlatvezetés a Habsburg nádori kriptában
19 órától: Passióábrázolások a középkori szárnyasoltárokon
20 órától: Szentek kultusza a barokk művészetben
19 órától: FERENCZY-TÁNCBAN - Helyszín: A épület, földszint
Ferenczy pillanatok és benyomások táncban - a Medic'all Art Dance társulat előadása
Előadja: Sárai Rachel, Szabó Zsuzsanna, Csabai Gabriella, Szabó Zoltán. 
A Medic'all Art Dance társulat a mozgás és zene összhangjával, improvizatív előadásmóddal segít kiszabadulni a napi nyűgök és kötelezettségek világából, szabad utat nyitva az érzések és hangulatok átélésének, harmonizálva ezzel testet és lelket. A társulat tagjai Ferenczy Károly festőművész és neves komolyzenei szerzők műveire reflektálva, az adott pillanat és érzések összességét közvetítik a nézők felé. A táncosok a falakról visszatükröződő Ferenczy képek keltette atmoszférából merítenek inspirációt: lendületet szereznek mozdulataikhoz, ami aztán az adott pillanat érzelmi és intellektuális energiáival felerősítve ér el a nézőkig. 
KREATÍV MŰHELY ÉS GYEREKMEGŐRZŐ
18 óra és 21.30 között:  a tárlatvezetések ideje alatt vidám kreatív sarokkal várjuk a gyerekeket (6 éves kortól) és az alkotni vágyó felnőtteket! A dicsőséges Mátyás király udvarában megforduló követek, látogatók mesélnek fényűző palotáról, könyvtárról, hatalmas fekete seregről. Milyen állat rejtőzik a Hunyadi család címerében? Készítsd el te is a saját címered! A legkisebbeket mesesarokkal várjuk.
JEGYÁRAK
Teljes árú jegy: 2400 Ft
Kedvezményes jegy: 1200 Ft (Minden típusú kedvezményre és ingyenességre)
információ a kedvezményekről
Jegyek elővételben kaphatók kedvezményes áron a www.jegymester.hu oldalon. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...