2012. március 9., péntek

Családi Nap és Meseposta a Magyar Nemzeti Galériában - 2012. március 10. ( szombat)


Családi Nap - 11.00-14.00 óráig
Együtt a család - Ferenczy Károly gyűjteményes kiállítása
Ferenczy Károly alkotásain keresztül a Könyvek Könyvéből mesél nekünk. Életre keltjük Szent György legendáját, majd a szereplőket anilinnal és akrillal készítjük el.
Együtt a család - Hősök, királyok, szentek című kiállítás
Utazzunk el közösen 1848 márciusába! Az akkori eseményekre a délceg huszárok menetelése, a lovak dobogása emlékeztet minket. Lován vágtázó huszárt készítünk papírból és kokárdát varrunk az ünnep tiszteletére.
11.30-tól családi tárlatvezetés a választott kiállításban
- Kreatív műhely, a legkisebbeknek mesesarok
- Gyerekmegőrzés 11 és 14 óra között
- Baba-mama szoba
Meseposta - 10.00-17.00 óráig 
Ezen a napon a Magyar Posta kihelyezett postát működtet a Magyar Nemzeti Galériában. A Ferenczy emlékbélyeg, bélyegzett és posta-tiszta alkalmi boríték, bélyegújdonságok, elsőnapi borítékok, további filatéliai termékek.
Izgalmas programokkal és játékokkal várja az érdeklődő gyerekeket a Meseposta is a családi napon. Ízelítő a tartalomból: Ferenczy-bélyeg kirakó- és kvízjáték, UV-lámpás kódfejtés, térképes játék, memória játékok, bélyegtervezés és bélyegzésgyűjtés „mesés” bélyeg ajándékokért. A helyszínen megvásárolhatóak és postázhatóak többek között Benczúr Gyula, Munkácsy Mihály, id. Markó Károly, Ferenczy Károly, Szinyei Merse Pál műveiből készült bélyegek.
 A programon való részvétel díja: 400 Ft/gyermek (14 éves korig, 3 éves kor alatt ingyenes). Kísérő felnőtt: 1200 Ft / fő (max. 2 fő)
 Helyszín: A épület, földszint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...